loading...

Kisela paprika (zimnica)


    paprika(paradajz paprika,babura i sl.)
    NALJEV ZA KUHANJE PAPRIKE:
    1 l octa
    3 l vode
    250 g šećera
    150 g soli


 Priprema

    1.

    Ovako je sve počelo,a sada završava sa kiseljenjem.
    2.

    Prvo pripremiti papriku,oprati ju,presjeći ju ili ostaviti cijelu(paradajz paprika).
    3.

    Staviti naljev da se kuha(voda,ocat,sol,šećer) u veću posudu.Kada zavri stavljati papriku.Nakon što ponovo zavri pustiti oko 1-2 min. i vaditi papriku u posudu da se ohladi.


    4.

    Skuhati novi naljev uz dodatak 1/2 vinobrana.Papriku poslagati u pripremljene staklenke.Preliti sa vručim naljevom.
    5.

    Ako se stavlja cijela paprika,nemojte boce puniti paprikom do vrha.Nakon nekog vremena paprika "popije" naljev,pa gornji dio ostaje suh.Ja obično ostavim do drugog dana,pa dodam još naljeva koliko je potrebno.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar