Sastojci
1 glavica zelja
1 kg paprike
1 kg zelenih rajčica
1 kg manjih krastavaca
4 veće mrkve
5 dcl octa
8 dcl do 1l vode
5dkg soli
5dkg šećera
Priprema
1.
Količine povrća nisu nužne prema ovim mjerama. Može biti npr:više mrkve, još 4 korjena peršina, još 4 glavice luka, manje krastavaca ili zelenog paradajza i sl. Izrezati sve povrće i staviti u veču posudu . Pomješati vodu i ocat i probati da li vam kiselina paše, ako treba, dodati vode ili octa, soli i šećera i sve zakipiti.
2.
Kipućim octom preliti narezano povrće, promješati kuhačom i ostaviti do drugog dana, povremeno promješati,
3.
U veće cjedilo zagrabiti povrće i stavljati ga u teglice, oprane i osušene u pečnici na 100˙ C . Svako malo stiskati povrće sa žlicom da je lagano nabito u teglici.Kada su sve teglice napunjene, zaliti ih ostatkom tekućine,malo tekućine stane u teglicu!
4.
Zatvoriti poklopcem, pećnicu zagrijati na 100˙C,složiti teglice u pećnicu i kada se ugasi svjetlo na pećnici, ugasiti ju potpuno i sve se hladi do drugog dana. Tako poklopci ostanu hermetički zatvoreni.
Posluživanje
Salata se poslužuje uz glavna jela. Može se slagati svaki red povrća zasebno,i dodati blanširanog karfiola i lučica pa se dobije posebna slika, idealna poklon zimnica .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
1 glavica zelja
1 kg paprike
1 kg zelenih rajčica
1 kg manjih krastavaca
4 veće mrkve
5 dcl octa
8 dcl do 1l vode
5dkg soli
5dkg šećera
Priprema
1.
Količine povrća nisu nužne prema ovim mjerama. Može biti npr:više mrkve, još 4 korjena peršina, još 4 glavice luka, manje krastavaca ili zelenog paradajza i sl. Izrezati sve povrće i staviti u veču posudu . Pomješati vodu i ocat i probati da li vam kiselina paše, ako treba, dodati vode ili octa, soli i šećera i sve zakipiti.
2.
Kipućim octom preliti narezano povrće, promješati kuhačom i ostaviti do drugog dana, povremeno promješati,
3.
U veće cjedilo zagrabiti povrće i stavljati ga u teglice, oprane i osušene u pečnici na 100˙ C . Svako malo stiskati povrće sa žlicom da je lagano nabito u teglici.Kada su sve teglice napunjene, zaliti ih ostatkom tekućine,malo tekućine stane u teglicu!
4.
Zatvoriti poklopcem, pećnicu zagrijati na 100˙C,složiti teglice u pećnicu i kada se ugasi svjetlo na pećnici, ugasiti ju potpuno i sve se hladi do drugog dana. Tako poklopci ostanu hermetički zatvoreni.
Posluživanje
Salata se poslužuje uz glavna jela. Može se slagati svaki red povrća zasebno,i dodati blanširanog karfiola i lučica pa se dobije posebna slika, idealna poklon zimnica .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar