Sastojci 4 osobe
1 vrećica suhog kvasca ili 20 g svježeg kvasca
1 žlica šećera
1 čaša (od 2,5 dl) tople vode
2,5 čaše brašna
2-3 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
Priprema
1.
Ja imam posudu na kojoj piše oznaka CUP i po njoj mjerim, to je u biti 2,5 dl.
2.
U jednu zdjelu stavite brašno, sol i maslinovo ulje.
3.
U čašu uspite toplu vodu, kvasac, šećer i prstohvat brašna. Temperatura vode za svježi kvasac treba biti oko 30 °C ali ne smije prijeći 38 °C jer ćete ubiti gljivice. Ostavite 10 minuta da nabubri.
4.
Sve zajedno izmiješajte ali nemojte dodati svu vodu, meni uvijek bude viška nekih 1 dl. Umijesite tijesto. Odmah možete početi valjati. Uzmite pola tijesta i razvaljajte na veličinu otprilike 30x40 cm. Od smjese ispadnu dvije pizze.
5.
Stavite nadjev po želji. Pecite 15-ak minuta na 260°C. Kad rubovi fino požute podignite tijesto nožem da vidite je li pečeno. Možete ga peći i malo kraće, meni nikad nije ostalo sirovo, ali mi se par put prepeklo pa pripazite. Narežite pizzu na komade dok je još vruća. Dobar tek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar