loading...

Najbrže i najjednostavnije tijesto, s njim nikad nisam imala problema, ne puca kad se razvlači, nije tvrdo... Kad se ispeče bude mekano i fino.

 Sastojci 4 osobe

    1 vrećica suhog kvasca ili 20 g svježeg kvasca
    1 žlica šećera
    1 čaša (od 2,5 dl) tople vode
    2,5 čaše brašna
    2-3 žlice maslinovog ulja
    1 žličica soli



 Priprema

    1.

    Ja imam posudu na kojoj piše oznaka CUP i po njoj mjerim, to je u biti 2,5 dl.
    2.

    U jednu zdjelu stavite brašno, sol i maslinovo ulje.
    3.

    U čašu uspite toplu vodu, kvasac, šećer i prstohvat brašna. Temperatura vode za svježi kvasac treba biti oko 30 °C ali ne smije prijeći 38 °C jer ćete ubiti gljivice. Ostavite 10 minuta da nabubri.
    4.

    Sve zajedno izmiješajte ali nemojte dodati svu vodu, meni uvijek bude viška nekih 1 dl. Umijesite tijesto. Odmah možete početi valjati. Uzmite pola tijesta i razvaljajte na veličinu otprilike 30x40 cm. Od smjese ispadnu dvije pizze.


    5.

    Stavite nadjev po želji. Pecite 15-ak minuta na 260°C. Kad rubovi fino požute podignite tijesto nožem da vidite je li pečeno. Možete ga peći i malo kraće, meni nikad nije ostalo sirovo, ali mi se par put prepeklo pa pripazite. Narežite pizzu na komade dok je još vruća. Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar