Biskvit
1x2 banana
250gx2 brašna
100mlx2 suncokretova ulja
130gx2 kiselog vrhnja (kajmaka) 25%
1x2 PZP
250gx2 Šećera ( kristal)
pstohvatx2 soli
3komx2 jaja
fil
1l mlijeka
4kom Pudinga vanilin Dolcela
200g čokolade crne za kuhanje
500ml istučenog vrhnja za šlag
10kašika Šećera ( kristal)
100g mliječne čokolade
2kom banana
Priprema
1.
Biskvit: Ispeći dva biskvita koje ćemo kada se ohlade prerezati na pola.
Dakle...umutiti jaja i šećer,bananu izblendati u blender polako dodati ulje i kiselo vrhnje još malko problendati i onda polako sasuti u smjesu sa jajima i šećerom mutiti još malo.Dodati sol,brašno i pzp.Peći u zagrijanoj pećnici oko 30min na 160C.Provjeriti čačkalicom da li je pečeno.
2.
Fil: Skuhati 4 pudinga od vanilije sa dodanim šećerom u mlijeku u vrelo dodati 200g tamne čokolade,pustiti da se ohladi uz povremeno miksanje da se ne stvore grudvice.250ml vrhnja za šlag istući i umješati u ohlađen puding.Mliječnu čokoladu isjeći na sitne komadiće i dodati također u puding.
3.
Jednu bananu zblendati i premazati sve biskvite s njom,pustiti da upije.Redati biskvit čokoladni fil tanko izrezane kolutiće banane(poput čipsa tanke) pa preko njih tanak sloj istučenog vrnja za šlag (preostalih 250ml),opet biskvit pa čokoladni fil-banane-šlag...tako dok ne složimo tortu...
4.
Ukrasiti po želji
Posluživanje
Pustiti da prenoći u frižideru,poslužiti uz šolju tople kafe :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar