Za biskvit
250 g čokolade za kuhanje
160 g maslaca
160 g šećera u prahu
5 jaja
150 g brašna
3 žlice ruma
prstohvat soli
naribana korica 1 naranče
sok pola naranče
Za nadjev
marmelada od marelica ili naranči
sok pola naranče
3 žlice ruma
Za glazuru
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica mlijeka
1 žlica ruma
Kandirana naranča i strugotine čokolade za dekoraciju
Priprema
1.
Zagrijati pećnicu na 180°.
Na pari otopiti razlomljenu čokoladu. Omekšali maslac na sobnoj temperaturi miksati sa šećerom u prahu i solju. Naizmjence dodavati jedno po jedno jaje i prosijano brašno uz neprestano miksanje. U narančin sok dodati koricu i rum, promiješati i dodati u smjesu jaja, maslaca i brašna.
Ručno u smjesu umiješati rastopljenu čokoladu.
Kad se smjesa dobro izmiješala i povezala, izliti je u unaprijed namašćen i pobrašnjen kalup (promjera 20 cm) i staviti peći sat vremena u donji dio zagrijane pećnice.
Provjeriti čačkalicom je li torta pečena, odvojiti je od kalupa i ohladiti na sobnu temperaturu.
2.
Ohlađenu tortu prerezati na 3 jednaka dijela i namočiti ih mješavinom narančina soka i ruma. Namazati ih marmeladom i sastaviti tortu.
Za glazuru na pari rastopiti čokoladu s mlijekom i rumom pa preliti tortu.
3.
Dekorirati strugotinama čokolade i kandiranim narančama (po želji).
Posluživanje
Tortu dobro ohladiti prije posluživanja.
Rezati na kriške.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar