Sastojci
700 ml mlijeka
100 g šećera
50 g Gussnela Dolcela (gustina)
2 Vanilin šećera Dolcela
120 g putera ili margarina
1 kašika Mljevene želatine Dolcela
3 kašike vode
250 ml Slatkog vrhnja Dolcela
i još:
200 g lješnjak napolitanki (keks)
100 g mljevenih oraha
Priprema
1.
U šerpu sipati 600 ml mlijeka, šećer i vanilin šećer, pa zagrijati. Sjediniti gustin i 100 ml mlijeka, pa sipati u toplo mlijeko. Neprestano miješati, da se krema zgusne. U toplu kremu dodati puter/margarin. Želatinu preliti hladnom vodom, pa ostaviti na nabubri. Zatim zagrijati. Dodati u toplu kremu, pa sve izmiksati. Ostaviti da se krema ohladi. Posebno izmiksati slatko vrhnje, pa sjediniti sa ohlađenom kremom. Napolitanke i orahe samljeti, pa sjediniti.
Kalup za tortu obložiti prozirnom folijom. Na dno sipati kremu, pa posuti mljevenim napolitankama i orasima. Lagano pritisnuti, pa preko rasporediti kremu. Postupak ponavljati, dok se sastojci utroše. Završiti kremom.
2.
Ostaviti tortu u frižider, da se ohladi i stegne, pa izručiti na tacnu. Rezati na parčad; dekorisati po želji (šlag, čokolada, orasi...), pa poslužiti!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar