Sastojci 4 osobe
1 pakiranje kora za savijaču (pitu)
1 kg čičoke
1 glavica crvenog luka
sol,papar
biljno ulje
Priprema
1.
Čičoke operite,ogulite i narežite na kockice(kao za krumpirušu).Očistite luk i također ga sitno narežite.
2.
Začinite narezane čičoke i luk sa soli, paprom i malo ulja (2-3 žlice). Čičoka dobro podnosi začine,al nemojte pretjerati.Može se dodati i začinskog bilja.
3.
Uzimati po dvije kore koje između malo pouljimo.Stavimo nadjev do polovice i savijemo. Slažemo ih u nauljenu tepsiju,odozgo lagano premažemo uljem i malo vode. Prekriti alu-folijom i peči oko 20 minuta na 190-200*C.Maknuti foliju i peći još 10-tak minuta da lijepo porumeni.
4.
Pustiti da se malo prohladi i služiti toplo,mada su i hladne dobre.
Posluživanje
Ovaj put sam koristila gotove kore (brzina,tog vremena nikad dosta) al još bolje s domaćim vučenim.
Poslužiti po volji,kao i krumpirušu uz jogurt,kiselo mlijeko,samostalno.... kako tko voli
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar