loading...

Kupus kifle - Znam da ima dosta verzija za ove kifle ali nama je ova naša najslađa. Nadamo se da će se i vama svidjeti jer su jako ukusne!

 Sastojci 12 osoba

    Tjesto
    1 kg Brasna (crno ili bijelo po zelji)
    1 kesica Kvasca ili 7 g svjezeg kvasca
    1 kasika Secera
    50 g Istopljenog maslaca/putera
    1 kasika Ulja
    Vode i soli po potrebi
    Fil
    1 kg Spinata
    150 g Slanog Feta Sira ili po zelji sira
    3 Jaja
    2 kasike Pavlake
    Soli po potrebi
    Ostalo
    1 zumance
    Susama ili curekot

 Priprema

    1.
   
        Prvo pripremite kvasac s tim sto ce te istresti kesicu ili ako je svijez razmrviti kvasac, dodajti malo secera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mjestu oko 10 minuta.
        U medju vremenu, uzmite vecu zdjelu pa u nju prosijte brasno, napravite rupu u sredini pa dodajte sol, nadosli kvasac  pa pomijesajte s preostalom vodom.Umijesajte rastopljeni maslac, i malo ulja i zamijesite glatko tijesto.Ostavite neka se tijesto dize na toplom mjestu.
        Napravite fil tako sto ce te oprati spinat mozete ga izrezati a i ne morate,dodati umucena jaja,sir, i pavlaku,i malo soli.
    2.
   
    Kad je tjesto nadoslo staviti na radni sto pa oklagijom razviti. Prepoloviti na pola tako da imate kao dvije jufke.
    3.
   
    Posuti fil od spinata po citavom tjestu.
    4.

    Zaviti kao za pitu ali sjeci nozem na trokutice.
    5.   

    Premazati malo sa zumancetom i posuti susama ili curekot.


    6.

    Staviti da se pece u zagrijanoj rerni od 350 F  tj. 170 C oko 20-25 minuta vidjecete kad porumene i budu gotove.

    Sluziti vruce kifle!

Posluživanje

Ja sam stavila otprilike 1 kg brasna ali zavisno koliko vama bude trebalo na napravite tjesto. Malo vise ali manje. Vi mozete potkuhati kako vi inace potkuhajete za kruh.

Ove kifle isto tako mozete napraviti samo sa sirom,krompirom,mesom ili filom po zelji.

Dobar Tek!


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar