Sastojci
Biskvit
7 jaja
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
9 žlica brašna
1 prašak za pecivo
korica limuna
Fil
1 l slatkog vrhnja
200 g kiselog vrhnja
200 g jogurta
150 g sirnog namaza
2 vanilin šećera
3 - 4 žlice šećera
2 vrećice želatine
Još
600 g jagoda
1 crveni (okus jagode) preljev za torte
2 žlice šećera za preljev
Priprema
1.
Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno s praškom za pecivo, lagano izmiješati i izliti u okrugli kalup. E sad, možete ga peći u kalupu promjera 26 cm pa onda, kad ga budete filali, okrugli obruč raširiti na 28 cm i filati i taj prazan prostor između biskvita i obruča ili ga možete peći u kalupu promjera 28 cm i obruč staviti na veličinu biskvita - u tom slučaju će torta biti malo niža. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje. Ispeći i hladan prerezati vodoravno na dva dijela.
2.
Jagode očistiti, oprati i 200 g jagoda ostaviti za ukras torte, možete ih izrezati na listiće ili kako želite. Preostalih 400 g prerezati na pola.
3.
Želatinu namočiti u 8 žlica hladne vode. Ostaviti 10 min da nabubri, a za to vrijeme malo izmiksati slatko vrhnje sa obe vrste šećera, ali ne skroz. Dodati vrhnje, jogurt i sirni namaz. Želatinu zagrijati da se otopi i dodati smjesi vrhnja, jogurta i sira uz stalno miješanje. Vrhnje, jogurt i sir izvadite bar dva sata ranije iz hladnjaka da ne bude prehladno da ne bi želatinu odmah stvrdlo i da ne bi ostala na jednom mjestu. Još malo miksajte fil ako je potrebno, ali pazite da ga ne premiksate.
4.
Jedan dio biskvita stavite na tanjur ili na kutiju za tortu, oko biskvita stavite obruč za torte, na biskvit namažite četvrtinu nadjeva pa 200 g polovica jagoda stavite na nadjev, malo ih ugurajte u fil, premažite s drugom četvrtinom nadjeva pa stavite drugi dio biskvita. Premažite s malo nadjeva, stavite 200 g jagoda i premažite preostalim nadjevom.
5.
Po nadjevu rasporedite jagode koje ste ostavili za ukras. Preljev za torte pripremite po uputi na vrećici i prelijte preko jagoda. Ostaviti preko noći u hladnjak. Sutra skinuti obruč i ukrasiti kako želite. Ja sam ostavila od nadjeva 5-6 žlica i ukrasila tortu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar