Sastojci 6 osoba
biskvit;
20 dag maslaca
17,5 dag šećera
3 jaja
aroma limuna ili naranđe
20 dag brašna
1 prašak za pecivo
20 dag marmelade kupine ili maline
za kremu i nadjev;
8 listića želatine(ili 1,5 vrećica)
40 -60 dag jagoda
5 dag šećera
400 ml vrhnja za šlag
30 dag jogurta od jagode
1 preljev za torte
Priprema
1.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.Pjenasto izmiksajte maslac i šećer,dodajte aromu i 1 po 1 jaje.Na kraju dodajte mješavinu brašna i praška za pecivo.Tijesto premažite po plehu obloženom pek-papirom.Marmeladu stavite u špricu pa našpricajte u obliku hrpica po biskvitu.Pecite oko 35 minuta pa ohladite.
2.
20 dag jagoda izmiksajte u pire s šećerom.Želatinu namočite.Dobiveni pire zagrijte pa dodajte zgnječenu želatinu,otopite i ohladite.Izmiksajte šlag,dodajte jogurt i na kraju pire kad se počne stvrdnjavati.
3.
Kremu razmažite po biskvitu i na par sati stavite u frižider da se stisne.
4.
Tada po vrhu rasporedite preostale jagode koje ste narezali na tanke šnitice.Preljev za torte pripremite prema uputama i prelijte preko jagoda.Ohladite,narežite i poslužite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar