Sastojci 4 osobe
17,5 dag maslaca
17,5 dag šećera
3 jaja
17,5 dag brašna
1,5 m.ž praška za pecivo
oko 20 dag marmelade od jagoda
za kremu;
8 dag maslaca
8 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
20 dag mascarponea
za ukrašavanje;
oko 30-40 dag jagoda
1 crveni preljev za kolače
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.Maslac izradite mikserom pa dodajte šećer,jedno po jedno jaje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.Smjesu ulijte u kalup(oko 30*20 cm) i pecite oko pola sata.Ohladite pa prerežite.Maslac za kremu izradite mikserom pa postupno umiješajte šećer i vanilin šećer.Umiksajte i mascarpone pa kremu kratko stavite u frižider.
2.
Donji dio biskvita premažite s 2/3 marmelade od jagoda.Odvojite pola kreme pa njome premažite biskvit.Prekrijte drugom polovicom biskvita.Premažite preostalom marmeladom i kremom.Po kolaču rasporedite jagode(ili neko drugo voće) i prelijte crvenim preljevom za kolače koji ste pripremili prema uputi s vrećice.Kolač dobro ohladite prije rezanja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar