3 jaja
3 v.ž vruće vode
3 v.ž ulja
9 v.ž šećera
10 v.ž oštrog brašna
1,5 m.ž praška za pecivo
300 g jogurta s kokosom
150 g jogurta s vanilijom
6 listića želatine
200 ml vrhnja
1,5 paketić prozirnog preljeva za torte
po 15-20 dag mandarina i marelica ili breskvi
Priprema
1.
Jaja pomiješajte s vrućom vodom,uljem i šećerom te miksajte dok ne postane pjenasto.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo,prosijte po smjesi od jaja i lagano izmiješajte.
2.
Smjesu izlijte u kalup okrugli promjera 28 cm,obložen pek papirom .Pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.Ohladite pa maknite papir.
3.
U posudi pomiješajte jogurte s aromom vanilije i kokosa.Želatinu omekšajte,dobro istisnite i rastopite u posebnoj posudi u 2 žlice vruće vode.Otopljenu želatinu umiješajte u jogurt i ostavite 30 minuta u frižideru.Od vrhnja istucite šlag te ga dodajte kremi koja se počela želirati.Pažljivo promiješajte.
4.
Kremom premažite biskvit te ga stavite u frižider na 4 sata.
5.
Preljev za torte napravite prema uputama.Mandarine i breskve stavite u cijedilo i dobro ih ocijedite.Breskve narežite na kockice.Komadiće voća raspodijelite po torti.Po voću prelijte preljev za tortu.
6.
Dobro ohladite.
Posluživanje
Prije posluživanja morala bi odstajati u frižideru najmanje 2 sata.Od voća se može staviti i drugo voće iz kompota.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar