, ,

VEKNA OD MLEVENOG MESA

Odlicno i kao hladno i kao toplo
Sastojci

     800 gr svinjskog mlevenog mesa
     3 kriske hleba
     2 kom crvene pecene paprike
     2 kom jaja
     malo persuna
     1 glavica crnog luka
     1 kafena kasicica senfa
     150 gr kackavalja
     150 gr dimljene pecenice ili prsute
     malo soli,bibera,belog luka





Priprema

    Mleveno meso umesiti rukama sa ocedjenom sredinom od hleba (koje je prethodno bilo natopljeno u vodi),dodati jaja,sitno iseckan luk,senf,sitno seckanu papriku,dimljeno meso i zacine(so,biber,beli luk,persun i ostalo pozelji).Sve to dobro umesiti pa ostaviti u frizideru da malo odstoji(oko pola sata).
    Zatim rastanjiti kao plocu na aluminijskoj foliji debljine jednog prsta.
    Na blizi kraj ploce poredjati stapice kackavalja ceo red i pazljivo uz pomoc folije urolati kao rolat.
    Premazati uljem i staviti u podmazan pleh u rernu da se pece.
    Peci oko 45 minuta na 220 stepeni i u toku pecenje nekoliko puta polivati sa saftom iz rerne.





    Izvor: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar