za kore :
6 jaja
10 kasika secera (kristal)
10 kasika brasno
1 prasak za pecivo
100gr cokolade crne za kuhanje
50gr putera/maslaca
Ganas 1
750ml slatke pavlake
400gr cokolade crne za kuhanje
50gr putera/maslaca
krema 2
250ml slatke pavlake
2-3 kasike ganas kreme 1
1 Rum šećer Dolcela
krema od visanja :
500gr visnje
500ml+100ml vode
7 kasika sećera ( kristal)
2 Puding vanilija Dolcela
3 kasike slatko od visanja [moze i ne mora]
Priprema
1.
Za kore pandispanj ja pecem u kalupu 20x33cm i hladno kanapom rezem na tri lista. Umutimo jaja sa secerom dok se secer rastopi a zatim dodajemo brasno,prasak za pecivo i rastopljenu cokoladu sa puterom[ rastopljenu i malo rashladjenu] Izlijemo u kalup oblozen papirom i pecemo u zagrejanoj rerni oko 25min na 180c. Peceni pandispanj prevrnemo na kuhinjsku krpu i hladno rezemo na tri lista-kore.
2.
1.Ganas krema; Ugrejemo slatku pavlaku i kad pocne da vri sklonimo sa strane, dodamo izlomljenu cokoladu i puter pa mesamo da se lepo sjedini.ostavimo na hladno .
3.
2.Za drugu kremu umutimo slatku pavlaku, dodamo 2 -3 kasike ganas kreme i po zelji Rum secer ili rum.
4.
3.Fil od visanja: Stavimo visnje,vodu i secer da se kuvaju oko 4-5min a zatim dodamo puding razmucen u malo vode i skuvamo kremu .Sklonimo sa vatre i ostavimo da se hladi. Ja sam koristila i slatko od visanja pa sam visnje odvojila a tecnost proredila vodom ,ugrejala pa ovim sirupom nakapala kore.Kore mozete nakapati sokom ili sirupom po ukusu.
5.
Slaganje torte :Na tacnu stavimo prvu koru, nakapamo sirupom, premazemo 1/3 ganas kreme,nanosimo 1/2 kreme od visanja i visnje od slatka.Preko kreme od visanja mazemo 1/2 umucene pavlake odnosno kremom2. Postupak ponavljamo a posle trece kore celu tortu premazemo ganas kremom.
6.
Ja sam tortu samo posula seckanim orasima i lesnjacima a vi dekorisete po vasem ukusu
Posluživanje
Dobro rashladjena , uz kaficu ili po ukusu ! Dobar apetit !!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar